Palvelut

Koulutie 77

69700 Veteli

ma–pe klo 8–17, lauantaisin sopimuksen mukaan

Palvelut

Fysioterapia

Fysioterapialla pyritään lisäämään toiminta- ja liikuntakykyä sekä vähentämään haittoja ja kipua. Fysioterapiassa kartoitamme toimintakykyä ja vaivaa alkuhaastattelulla ja tutkimisella, jonka perusteella teemme fysioterapiasuunnitelman.

Fysioterapian toteutuksessa käytetään erilaisia manuaalisia tekniikoita (esim. hieronta, faskiatekniikat, mobilisointi), terapeuttista harjoittelua, fysikaalisia hoitoja sekä annetaan asiakkaalle yksilölliset harjoitteluohjeet. Jokaiselle asiakkaalle pyritään löytämään hänelle parhaiten soveltuvat menetelmät.

Asiakasta tuetaan myös omatoimiseen harjoitteluun, jonka avulla fysioterapian vaikuttavuutta saadaan parannettua ja vaivat pidettyä kurissa myös jatkossa.

Fysioterapiaa toteutetaan lääkärin lähetteellä, vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksella, palveluseteleillä sekä Kelan vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena. Voit hakeutua fysioterapiaan myös ilman lääkärin lähetettä.

Fysioterapia hoito

Vauvojen ja lasten fysioterapia

Vauvojen ja lasten fysioterapia

Vauvojen ja lasten fysioterapia on erityisosaamisalue, jossa pyritään tarttumaan erilaisiin motorisen kehityksen pulmiin ja viivästymiin. Kun lapsen normaalin kehityksen taustoja tunnetaan, voidaan kehitystä tukea monipuolisesti.

Terapiaan saattaa kuulua myös apuvälineiden hankinta ja käytön ohjausta. Lisäksi vanhemmille ohjataan, miten he voivat tukea lapsen kehitystä myös arkitoimissa.

Vauvojen ja lasten fysioterapia toteutuu pääsääntöisesti palveluseteleillä ja Kelan vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena.

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Toimimme palveluntuottajana Kelan vaativassa lääkinnällisessä kuntoutuksessa. Lääkinnällisen kuntoutuksen kotikäyntejä teemme Vetelissä, Kaustisella, Halsualla sekä Evijärvellä. Vaativa lääkinnällinen kuntoutus on Kelan kustantamaa kuntoutusta sellaisille alle 65-vuotiaille, joilla on suuria haasteita päivittäisissä toimissa selviytymisessä. Lääkinnällistä vaativaa kuntoutusta varten julkisessa terveydenhuollossa tehdään kuntoutussuunnitelma, joka hakemuksen mukana toimitetaan Kelalle. Lisätietoja vaativasta lääkinnällisestä kuntoutuksesta ja sen hakemisesta saat Kelan sivuilta https://www.kela.fi/vaativa-laakinnallinen-kuntoutus 

Hieronta

Hieronta on mainio kehonhuoltomuoto muun muassa tukemaan ja helpottamaan lihasten palautumista sekä erilaisissa jännitys- ja kuormitustilanteissa. Hieronnassa käytämme erilaisia manuaalisia tekniikoita asiakkaan tilan ja vaivan huomioon ottaen. Hieronnat ovat kestoltaan 30 – 90 minuuttia.

Muut hoidot

Kinesioteippaus

Kinesioteippauksella voidaan helpottaa kehon erilaisia kiputiloja erilaisin teippaustekniikoin. Lihaksia voidaan aktivoida tai rentouttaa, niveltä voidaan ohjata haluttuun asentoon sekä oirelevalta alueelta voidaan keventää kuormitusta teipin avulla. Teippaus on myös hyvä keino turvotuksen hoitoon. 

Teippauksen hoitokohteita ovat esim. selkä ja nivelkivut, nivelen nyrjähdykset, turvotus, heikentynyt liikkuvuus ja lihaksen venähdykset. Erilaisia vaivoja, joita voidaan teippauksella helpottaa ovat mm. noidannuoli, tenniskyynärpää, akillesvaivat ja olkapään jännevaivat.

Vetelin fysioterapia kinesioteippaus

Välinemyynti

vetelin_fysioterapia_valinemyynti

Meiltä voi tilata erilaisia niveltukia sekä kompressotuotteita. Niveltukia on saatavilla eri tarkoituksiin ja eri ”vahvuuksisina”. Kompressio- eli tukisukista valikoimaa löytyy kevyemmistä matkustussukista lääkinnällisiin tukisukkiin erilaisin väri- ja materiaalivaihtoehdoin. Tilaukset tehdään mittausten perusteella, jotta tuotteet ovat varmasti sopivia. Tilaamme tuotteet Mediteamilta.

Lisäksi valikoimistamme löytyy Ice Power-kylmägeeliä, terveystyynyjä, vastuskuminauhaa sekä Mutjuttimia